uitbreiding woonhuis met keuken in serre

John heeft een uitbouw ontworpen die ons jaren 30 huis heeft getransformeerd.

De industriële uitstraling van het nieuwe deel is consequent doorgevoerd. Dit geeft een modern gevoel.

Het terugplaatsen van de en suite kasten, twee meter verder naar achter dan origineel, geeft een grote bruikbare voorkamer met een klassieker gevoel.

Ondanks de zeer verschillende stijlen vormen de ruimte een natuurlijk geheel.

De uitbouw geeft een zeer ruimtelijk en open gevoel door het hoge schuin aflopende plafond met veel glas. Door de glazen achterpui heb je zelfs binnen het gevoel in de tuin te zitten.

Het idee van de schuine keuken was voor ons erg spannend. John heeft ons weten te overtuigen van de voordelen, en hij blijkt helemaal gelijk te hebben. De keuken is buitengewoon praktisch, het is een goede scheiding tussen koken en wonen maar toch open genoeg om met elkaar te kunnen praten, en zoals John al voorspelde versterkt het hoge meubel het hoge en ruimtelijke gevoel.

We zijn in alle opzichten buitengewoon tevreden met ons nieuwe huis.

Arjan en Nienke

project data

opdrachtgever: Arjan en Nienke  #  locatie: Nijmegen  #  ontwerp: 2015  #  realisatie 2015  #  constructie: Vervest constructief ontwerp en advies  #  uitvoering: in eigen beheer  #  staalconstructie: Lecon BV  # dakbedekking en W-installaties: W. Van Sonsbeek  #  kozijnen: Timmerfabriek Theunissen  #  gevel en serredak: Stabalux  #  keukenbouw en ontwerp: Presiez